Historie

Sjællands højest beliggende kro – 105 meter over havet, men alt hvad du kan se omkring dig er skov og atter skov.

I gamle dage var det kudsken fra Skjoldnæsholm gods, der boede i det gamle hus. Den gang var der ikke beplantning mellem huset og Godset og Kudsken blev tilkaldt via flag signal om dagen og lugter om aftenen. Men I takt med at automobilen indtog pladsen som Godsets transport middel, blev erhvervet som kudsk overflødigt.

Kudskehuset blev derfor ombygget til et Traktørsted, da den skønne skov og omgivelserne lokkede mange mennesker forbi på søndags tur. Her bød huset på kaffe, blødt brød, øl samt keglespil.

Under 2 verdens krig blev Kudskehuset drevet af Emil Hansen og hans frue som var kendte for at servere lagkage med tommeltyk flødeskum. Skoven var også et populært sted for modstands bevægelsen der brugte den store skov til deres operationer, som eks at få smidt våben ned omkring Gyldenløves høj. Her findes der også en mindesten til 5 modstands mænd der mistede livet under krigen.

Efter krigen, hvor pengen var små, var Kudskehuset kendt for at serveres kæmpe skiver franskbrød med ost eller syltetøj. I 1950’erne fik Kudskehuset en alkoholbevillig og er siden da blevet drevet som restaurant.

I dag drives den lille hyggelige restaurant af ægteparret Stefan og Cecilie Høj.