Historien om Kudskehuset

Kudskehuset har en rig historie bag sig.

Huset var til brug som varmestue for kudske, der kørte deres herskaber til Godset.
Her sørgede madkonen fra godset, at der var mad i gryden og øl i tønden til de kudske der ventede på at turen skulle gå hjem igen..

Dengang var der ikke beplantning mellem huset og Godset. Og kudsken blev tilkaldt via signalering med flag om dagen og lygter om aftenen.

Men i takt med at automobilen indtog pladsen som Godsets transportmiddel, blev erhvervet som kudsk overflødigt.

Kudskehuset blev derfor ombygget til et Traktørsted, da den skønne skov og omgivelserne lokkede mange mennesker forbi på søndagstur.

Her bød kudskehuset på kaffe, blødt brød, øl samt keglespil.

Under anden verdenskrig blev Kudskehuset drevet af Emil Hansen og hans frue, som var kendte for at servere lagkage med tommeltyk flødeskum.

Skoven var også et populært sted for modstandsbevægelsen. De brugte den store skov til deres operationer, som eksempelvis at få smidt våben ned omkring Gyldenløves høj. Her findes der også en mindesten til 5 mænd fra modstandsbevægelsen, der mistede livet under krigen.

Efter krigen, hvor pengene var små, var Kudskehuset kendt for at servere kæmpe skiver franskbrød med ost eller syltetøj.

Men i 1950’erne fik Kudskehuset en alkoholbevilling og er siden da blevet drevet som restaurant.

I dag drives den lille hyggelige restaurant af ægteparret Stefan og Cecilie Høj.